dinsdag 11 december 2012

Ga weer aan de slag


Er is mij veelvuldig gevraagd aan mij wanneer geef je weer workshops. Inmiddels weet ik wanneer ik moet werken en wanneer zijn mijn “vrije dagen”.

Ik wil gaarne de draad weer oppakken.
Eerst kaarten maken en naderhand misschien weer met haken en breien.

 

Ik ga van start met een workshop kaarten maken algemeen. Op iedere 1e maandag van de maand. In de middag of de avond. Hierin worden verschillende technieken en adviezen omtrent zoveel mogelijk hobbymateriaal gegeven.

Stempelen

werken met Distress inkt, grungeboard, Distress stains en alcohol inkt, stempelen met acrylverf, embossen met mallen/embossingpoeder en zelf mallen maken van sheet. Kortom, een leerzame middag met af en toe een hoog klieder-gehalte!

3D

Borduren

Embossing

Pergamano

Enz…

 

De techniek stempelen zal zeer ruim aan bod komen, omdat er zoveel verschillende technieken zijn.

Tijdens deze avond / middag leert  u alle ins & outs over kaarten maken  en gaat met diverse technieken aan de slag. Dit resulteert in tenminste 1  mooie kaart.

 

Bij elke workshop is er een materiaalpakket met daarin het benodigde materiaal voor het project. Verder is er altijd het benodigde ‘groot’ gereedschap in de workshopruimte aanwezig.

Wat u zelf mee moet nemen:
Om langdurig wachten op anderen te voorkomen, moet je bij scrap- kaartenmaak workshops zelf het volgende basismateriaal meenemen : snij-gereedschap, liniaal, schaar, pen, potlood, fineliner, lijm, dubbelzijdige tape, foamtape, inktblokje, acrylblok om clearstamps op te plakken.

Big Hug

Sorry, Sorry, het heeft even geduurd. Maar hier weer een leuk kaartje voor Valentijn alvast of???? misschien voor iemand zomaar.
Het hartje en bloemetje is van vilt. Dat geeft de kaart een aaibaar geheel. het lint is al voorgedrukt met hugs en kisses.
Een big hug voor jullie allemaal.

woensdag 5 december 2012

kerstboom versieren

Goeiemorgen op deze regenachtige / trieste morgen. Een leuke kerstkaart.
Bedrukte kaart met kerstdessin naar binnen vouwen zodat de witte achterkant naar voren komt. Snij een kerstboom uit over het voorste gedeelte. ( zie foto ).
Embos dit. Bewaar het uitgesneden gedeelte voor een volgende keer.
Beink en versier met strikje 3D plaatje enz....

zondag 2 december 2012

All I want

Voor deze zondag een eenvoudig 3D kaartje.

Maar wel heel leuk om te maken. Het 3D plaatje is vervangbaar door een ander plaatje of stempelafdrukje. De basis is door ander papier te gebuiken en andere kleuren voor heel veel kaartjes te gebruiken.
Ril en vouw de witte kaart. Plak het groene papier op de witte kaart. Plak het rode zodat de hoekjes net binnen de kaart vallen. Beink de witte rand van de basiskaart met een donkerrood stempelkussen. Plak op het rood het lichtblauwe golfrandje. Strik rond de rand het strikje. Plak het "landschap" rondje in het midden. Een beinkt rondje met distress inkt blauw en bruin. Het bruine gedeelte onder. Onder de strik een ster.

Maak uit Easy PTB 328 de schrijvende Popcorn Bear in 3D, versier de muts met glitter en een bolletje, of ook wel Pom Pom genoemd, onderaan de muts, plak de beer onderaan op de cirkel.

 

vrijdag 30 november 2012

Jeji

Komen de kleinkinderen op visite. Camara gereed leggen. Want ik ga nu echt fotootjes maken. Wat gebeurt? Maak ik een foto! Krijg geen kans meer. Want ik krijg Jeji in mijn armen. En helaas Piet is geen fotograaf. Dus alleen effe een foto van Piet en Jeji. Wat een schatje!

maandag 26 november 2012

Nieuwe week kaart 2: Bijzonder

Vandaag is de nieuwe week gestart. Geen mooi weer, dus lekker bezig zijn. Vandaag heb ik weer een stempelkaart gemaakt. Bijna 2 hetzetzelfde maar toch iets anders. Een op wit en de ander op creme papier. Het krijgt een geheel andere uitstraling.

Hieronder een kleine werkbeschrijving als je het ook eens wilt proberen.

2. Studio Light

Werkbeschrijving Stempel bloemkaart: Bijzonder

 

Basis Witte  of crème dubbele kaart 13 x 13 cm.

Donkerrood cardstock papier reepjes

 

 

 

Maak eerst een paar malletjes. Draai op een dun (hulp)stukje papier met de cuttlebug een cirkel met een doorsnede van 10 cm. Snij ook 2 reepjes papier breed 2 cm. En stempel de bloem een keertje en knip deze vlak langs de kant uit.

Plak dit met verwijderbare tape op de kaart. De cirkel in het midden en de reepjes langs de kant.

Stempel met rode Stazon de bloem op de kaart. Kom je te dicht in de buurt van een andere bloem maskeer dan de naastgelegen bloem met het malletje.

Met distress-inkt rood  op een sponsje aangebracht  wat rond draaien zodat de inkt in elkaar overloopt. Maar niet overal.

Bestempel het gedeelte wat niet is afgeplakt. Draai de bloemen af en toe.

Verwijder de hulpstukjes papier en maak met de cuttlebug een paar randjesuit het donkerrode papier. Plak deze langs de kant. Versier met glittersteentjes naar keuze. Zet tekststempel in het midden met stazon zwart.

Gebruik het cuttlebug malletje om met een rode stift of gelpen een stippellijntje langs de rand aan te brengen in de cirkel. Teken uit de hand met dezelfde pen een paar rechte lijnen. Geef de meeldraden een extra kleurtje met gelpen zilver, of geel. En kleur et een rode potlood langs de buitenkant van de bloembladeren.
Stempel bloem: StudioLight STAMPSL54

zaterdag 24 november 2012

Wit op Zwart vellum

Mijn wit op zwart vellum kaartje is klaar. Deze techniek hebben we afgelopen zondag geleerd op onze gezellige Pergamano docentenmeeting in Limburg.
Het is heel leuk om te doen. Heeft een beetje weg van sjabloneren, maar dan anders. Gaarne wil ik voor de liefhebber hierin een workshop geven. Interesse???? Neem dan met me contact op.
De 1e gaat komende dinsdag al van start.
Je maakt gebruik van zwart vellum, sjabloneerkrijtjes wit en zwart, en Pintura wit. Afwerken met een beetje glitter. Een hele mooie kerstkaart!

vrijdag 23 november 2012

drukte voorbij, start!


 
Alle drukte van de beurzen waarop ik heb gestaan afgelopen najaar is voorbij. Nu weer tijd om een blogje te maken, en weer lekker te knutselen. Ik heb een doosje met materiaal mogen ontvangen van Studiolight. Hiervoor ga ik kaartjes maken Deze zal ik op mijn blog plaatsen. Voor diegene die dit leuke kaartje willen namaken volgt hieronder een eenvoudige beschrijving.


Wit linnen 9,5 x 9,5 cm

Label gemaakt van wit cardstock 7 x 10 cm.

 

Ik heb een label gemaakt en daar nu een verjaardagskaart van gemaakt , je kunt het natuurlijk ook als label aan een kadootje hangen.
Op de label  cupcakjes  met stazon zwart en ook de tekst op het label met stazon zwart stempelen. .Met versamark 2 rondjes gestempeld en met clear-embossing ge-embosd. Met distress-inkt tumbled glass  rond de label met een sponsje aangebracht, daarna met distress faded jeans  aan de buitenste randjes wat rond draaien met het sponsje zodat de inkt in elkaar overloopt. De cupcakjes zelf alleen wat accentjes kleuren  met distress of markers, nog een stempel met stippen erop gezet met faded jeans .
Het achtergrond kaartje is linnen papier waarop ik een grote stempelafdruk heb gezet  met versamark en met clear-embossing ge-embosd. Met distress-inkt tumbled glass  rond de buitenkant met een sponsje aangebracht, daarna met distress faded jeans  aan de buitenste randjes wat rond draaien met een acryl blok met distress-inkt er op (even een hu met je adem) en zo op het kaartje geduwd, dat een paar keer herhalen,zit er geen inkt meer op de blok dan kun je dat ook herhalen, je krijgt nu een mooi achtergrond effect.
Verder de kaart gemat.

De label versierd met hier en daar een paar stipjes en glittertjes.  Een klein rondje uit paars papier, dit plakken op de plek waar het lint door de label gaat als versteviging.

De label bevestigen met een brad.

Stempel cupcakjes: studiolight

woensdag 17 oktober 2012

Multigrid 35


Tesamen met het designpapier collectie najaar 2012 en multigrid 35 is deze kaart gemaakt.
Als achtergrond is heel goed te gebruiken een multi frame dies van Nellie Snellen. Heeft precies deze afmeting zodat je dit als extra achtergrond kunt gebruiken. Het reepje groene lint is van Cart-Us. De mini bradjes zijn ook van Nellie Snellen.
Basiskaart Vouwlijn boven, 3 reepjes designpapier 9,5 x 4,5 cm, beinkten met zwart stempelkussentje.
Frames bevestigen met mini-brads Achter het lint een reep aslan dat is dubbelzijdige plakband plakken. Een leuke passende kersttekst op bovenste reepje neerzetten met watervaste stempelinkt. Stazon of Memento. Het hertje met een beetje glitter omlijnen.
Veel succes

zondag 7 oktober 2012

easy sets

Vandaag nog 2 kaartjes uit de easy sets die nog niet af waren en op mijn tafeltje lagen.
Gisteren de docentenmeeting afdeling zuid van Pergamano gehad. Een heerlijke gezellige boel is dat toch. 2 dat's voor de volgende keer liggen alweer vast.
Nu alles weer op zijn plekje opbergen.

zaterdag 6 oktober 2012

Vandaag gespeeld met de easy setjes van Pergamano. Wat een mooi papier. Heerlijk veel mogelijkheden. Er liggen nog meer werkstukjes half klaar op mijn tafeltje.
Deze is gemaakt met reepjes papier snijden 4,5 x 9 cm. De randen beinkten met een zwart stempelkussen behalve het vellum papier.
Plakken op een cardstock papieren kaart 10 x 15 cm. Omlijnen met een zwarte marker en een streepjes/stippellijn. Met het gridje wat in het setje zit een randje ciseleren, perforeren en uitknippen. Bevestigen met 4 mini bradjes. Naar keuze een tekststempel en leuk passend lint met knoop erop plakken.
Uit zo'n setje haal je met een beetje fantasie zoveel kaartjes!
Eigenlijk wel leuk als wedstrijdje. Wie haalt de meeste.

woensdag 3 oktober 2012

da's lang geleden

Het is een tijdje geleden dat ik op mijn blog was.Computer problemen. eindelijk zijn ze opgelost. Ook ben ik in deze tijd op de beurs in Mechelen geweest. Heel gezellig, heel druk, en het was een goede beurs. Veel bekende getroffen uit de Pergamano wereld.
Nu staat het het drukke seizoen voor de deur. De kerstperiode. een tijd om lekker kaartjes te maken en allerlei andere frutsels voor de kerst. Ik ben begonnen met kadolabeltje. Deze worden aan de geschenken gehangen in de winkel. maar zijn ook leuk te maken voor jezelf. Als je kaarten maakt heb je heeeeeeel veel restjes. Nou daar zijn deze ook van gemaakt. Voor de kerst, voor een verjaardag, voor een jubileum. Je kunt ze overal aan hangen. Labeltjes zijn in.
A4 verdelen in 18 stukjes. Ongeveer 7x 4,9 cm. beinketen. beplakken met reepjes, lint, beinkten, en of stempelen. laat je fantasie maar gaan.

dinsdag 11 september 2012

nog een zand schilderen

Na het drukke weekend pak ik de draad weer op. Alles ligt weer op z'n plek. Ook is de 1e workshop Pergamano vanmiddag geweest. Werken met de nieuwe materialen. De reacties waren zeer positief.
Alleen is het voorbeeldkaartje bij Nellie Snellen gebleven na afloop van de hobbymanifestatie. Het was er reuze gezellig en in de ochtend lekker druk. De middag werd minder druk bezocht. Maar buiten bij de ijssalon, een grote dikke rij. Het was ook zo'n mooi weer.
het voorbeeldkaartje van de workshop effe tegoed houden. Vandaar nog eentje van zand schilderen met de nestibilities. Het malletje van het bloemmotiefje is van Sandy-art. Zit nu in een van de pakketjes zand er gratis bij.

vrijdag 7 september 2012

het is vrijdag

Hallo Allemaal,

Het is alweer vrijdag. Wat vliegt een week.
Ik ga een druk weekend tegemoet. En zit ook kris kras door het land voor Pergamano International.
Eerst naar Uithoorn op zaterdag. Heerlijk docentendag. Iedereen zien, bijkletsen, maar natuurlijk ga ik voor de nieuwste produkten. Ik ben heel benieuwd.
Op zondag ben ik in Sevenum te vinden bij de hobbymanifestatie van Nellie Snellen. Hier wordt dan een workshop gegeven met de nieuwste materialen welke ik natuurlijk rechtstreeks meebreng. Als ik maar kan slapen van zaterdag op zondag, want al die nieuwe spulletjes zitten natuurlijk in mijn tas.

woensdag 5 september 2012

nog meer zand

Vandaag en morgen sta ik op de winkelvloer in Maastricht. Alle nieuwe spulletjes uitpakken. wat wordt het een druk najaar. Alles vind ik leuk.
Maar hieronder een "open poort "kaartje. Het kaartje opent en sluit als een poort. Het ovaal schuift in de open cirkel.
Kaart 1 zonder zand en kaart 2 het groene open frame met Sandy-Art.
Zoals je ziet kun je de nestibilties, of dies heel goed gebruiken. in de cuttlebug de dubbelzijdige folie uitsnijden, plakken op cardstock en bestrooien.
Veel succes!!!!

dinsdag 4 september 2012

Een momentje van rust

Eindelijk komt weer een beetje inspiratie. een tijdje kwam er niets uit mijn handen. Maar langzaam pik ik de draad weer op. En waarmee? Iets wat allang in het vergetelhoekje was geraakt. Zand schilderen met Sandy Art. Geloof het of niet, maar het is heel leuk om samen met je srap/stempelkaarten te gebruiken.
Ik denk dat als je in een dip zit. Als je het even niet meer ziet zitten. GO BACK TO BASIC.
De achtergrond is met Sandy-art op dubbelzijdige folie geplakt. Voor de bloem heb ik een hawaii slinger stuk geknipt welke ik gebruikte bij de voetbal wanneer het Nederlands elftal voetbalde. Voorlopig heb ik de slinger niet meer nodig. Opruimen dus. Maar alles wel herbruiken als het even mogelijk is.

zaterdag 28 juli 2012

Een labelkaart

Voor vandaag een labelkaart.
Door een A4 in de lengte in 4 gelijke delen te vouwen en een zijde tot het kruispunt door te snijden krijg je een heel leuk effect met dubbelzijdig papier. Ik hieb hiervoor scrappapier van Smitten gebruikt. De labels, de voorkant, alles kun je naar eigen inzicht versieren.

Hebben jullie ook zo genoten van de opening van de olympische spelen? Ik wel gisteravond. Dus heel laat was het voordat ik het bedje zag.

vrijdag 27 juli 2012

Keukenpapier vintage bloem

Ik heb een paar hele dagen gewerkt. Daarom heb ik niets op mijn blog geplaatst. Een veelzijdige bloem gemaakt van keukenrolpapier en perkamentpapier. Je kunt deze overal toevoegen in de kleur wat je wenst, de grote wat je wenst, de dikte wat je wenst.
Op een kaart, in je scrapalbum op een pagina, Of als versiering op een cadeau, als slinger enz......

Werkwijze:
Benodigdheden:
Tinta in verschillende kleuren
Water,
lege minimisters
keukenrolpapier, vellumpapier in de kleur van de bloem.
snijmallen voor een snijmachine in de vorm van een cirkel.
1 brad of splitpen
glitterlijm sparkle, of kleur naar keuze.
stempelkussen bruin, om te beinkten

Vul een spuitflesje, Tip: maak er meteen een paar in verschillende kleuren b.v een minimister van Ranger of een leeg spuitflesje wat je bij de drogist kunt krijgen met 2/3 water en 1/3 tinta inkt groen, en een flesje geel maken op deze wijze, van Pergamano. Besprenkel hiermee een vel keukenrol. De kleuren mogen inelkaar overlopen. Zorg dat dit goed droog is.
Snij nu zoveel mogelijk grote en kleine cirkels uit dit papier. Het mooist is keukenrolpapier wat minimaal 3 lagen heeft. Het gekleurde vellum ook in cirkels snijden. Ik heb groen gestipt gebruikt. Vorm laagjes, begin met keukenrol, vellum, keukenrol, vellum enz.... Van groot naar klein. In het midden een brad zodat er een bloemhartje ontstaat. peuter de lagen keukenrol papier los.
Het vellum zit ertussen om stevigheid te geven aan de bloem. Ongeveer 2 grote en 2 kleinere maat ertussen leggen. Besprenkel nu met water of kleur de gehele bloem nogmaals vochtig, niet kletsnat. 
Verfrommel de bloem voorzichtig in je hand en breng deze nu in vorm en laat goed drogen. Spuit wat glitterlijm op een stukje folie of op een nieuw stukje keukenrol. Draai hierin de uiteindes van de bloem. Of beinkt de randen met een stempelkussen. Op de foto is dit met bruin gedaan. Weer drogen en klaar is de bloem. Heel handig om meerdere bloemen in verschillende kleuren te maken. Herbruik keukenpapier, tissues, babydoekjes, al het papier wat je gebruikt in je hobbykoffer. Dit heeft al kleur. En ruimt zo heerlijk op.


maandag 23 juli 2012

Vlinder Combi kaart

Combi kaart Pergamano en scraptechniek.

Kaartje gemaakt met Pergamano clear stamp vlinders,
gedrukt met watervaste Stazon inkt. En inkgekleurd met Perga-colors in de kleuren welk ook in het achtergrondpapiertje zitten. het randje rond de vlinder is geperforeerd en geciseleerd uit een van de multi-grids (vierkanten). Versier en werk af met bloempjes, lint en pareltjes volgens het voorbeeld. Het vlinderkadertje zit bevestigd op cardstock papier met kleine mini brads omdat lijm op vellum papier zichtbaar is.
Het is veel lekkerder de muisjes van de boterham te halen dan alles ineens op te eten.


En alles zelf doen.

Ook in Frans


Gisteren op visite bij ons kleinkind Mej. Ze zingt volledig het ABC-lied mee vanaf youtube. Maar nu ook in Frans.

zaterdag 21 juli 2012

ons tuintje


Kijk zie ons tuintje. Het straalt gewoon. De heg weer mooi gesnoeid.
Laat nu die beloofde zonneschijn maar komen. Mijn stoel staat al klaar.

Noor! Design: Happy Wedding Day

Noor! Design: Happy Wedding Day: Ik vind het vandaag eigenlijk wel weer eens tijd worden voor een kaartje. Ineke heeft een heel mooi huwelijkskaartje gemaakt met de nieuwe ...

vrijdag 20 juli 2012

het zonnetje

Vandaag wordt de tuin deskundige handen genomen!

fijn weekend

Kijk, kijk, samen een dierentuin opbouwen. Say Cheese,
Kleine Mej, als de camera richt op haar dan zegt ze al automatisch cheese.
Samen wegracen kijken. Niet alleen voor jongens. Het geeft ook snelle meisjes.
Deze pagina's zijn gemaakt met papier van Echo-Park. 2 kanten bedrukt. Dat geeft zoveel mogelijkheden.

woensdag 18 juli 2012

eindelijk

Eindelijk gevonden. Ik vond mijn eigen pagina niet meer terug. Maar nu na veel zoeken eindelijk gevonden.

Hierbij nog een kaartje waar een stikker is ingekleurd met aqua markers. Ook de Perga-colours van Pergamano zijn hier goed voor te gebruiken.
Ik begin eenvoudig met mijn blog, dus de start eenvoudig met regelmatig een kaartje.

dinsdag 17 juli 2012

daar gaan we

Ohh, wat spannend om een eigen blog te starten. Ik weet op dit moment helemaal niet hoe het werkt. Daarom schrijf ik dit berichtje als test. Heeft er iemand handige tips? Graag.