vrijdag 27 juli 2012

Keukenpapier vintage bloem

Ik heb een paar hele dagen gewerkt. Daarom heb ik niets op mijn blog geplaatst. Een veelzijdige bloem gemaakt van keukenrolpapier en perkamentpapier. Je kunt deze overal toevoegen in de kleur wat je wenst, de grote wat je wenst, de dikte wat je wenst.
Op een kaart, in je scrapalbum op een pagina, Of als versiering op een cadeau, als slinger enz......

Werkwijze:
Benodigdheden:
Tinta in verschillende kleuren
Water,
lege minimisters
keukenrolpapier, vellumpapier in de kleur van de bloem.
snijmallen voor een snijmachine in de vorm van een cirkel.
1 brad of splitpen
glitterlijm sparkle, of kleur naar keuze.
stempelkussen bruin, om te beinkten

Vul een spuitflesje, Tip: maak er meteen een paar in verschillende kleuren b.v een minimister van Ranger of een leeg spuitflesje wat je bij de drogist kunt krijgen met 2/3 water en 1/3 tinta inkt groen, en een flesje geel maken op deze wijze, van Pergamano. Besprenkel hiermee een vel keukenrol. De kleuren mogen inelkaar overlopen. Zorg dat dit goed droog is.
Snij nu zoveel mogelijk grote en kleine cirkels uit dit papier. Het mooist is keukenrolpapier wat minimaal 3 lagen heeft. Het gekleurde vellum ook in cirkels snijden. Ik heb groen gestipt gebruikt. Vorm laagjes, begin met keukenrol, vellum, keukenrol, vellum enz.... Van groot naar klein. In het midden een brad zodat er een bloemhartje ontstaat. peuter de lagen keukenrol papier los.
Het vellum zit ertussen om stevigheid te geven aan de bloem. Ongeveer 2 grote en 2 kleinere maat ertussen leggen. Besprenkel nu met water of kleur de gehele bloem nogmaals vochtig, niet kletsnat. 
Verfrommel de bloem voorzichtig in je hand en breng deze nu in vorm en laat goed drogen. Spuit wat glitterlijm op een stukje folie of op een nieuw stukje keukenrol. Draai hierin de uiteindes van de bloem. Of beinkt de randen met een stempelkussen. Op de foto is dit met bruin gedaan. Weer drogen en klaar is de bloem. Heel handig om meerdere bloemen in verschillende kleuren te maken. Herbruik keukenpapier, tissues, babydoekjes, al het papier wat je gebruikt in je hobbykoffer. Dit heeft al kleur. En ruimt zo heerlijk op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten