zaterdag 28 juli 2012

Een labelkaart

Voor vandaag een labelkaart.
Door een A4 in de lengte in 4 gelijke delen te vouwen en een zijde tot het kruispunt door te snijden krijg je een heel leuk effect met dubbelzijdig papier. Ik hieb hiervoor scrappapier van Smitten gebruikt. De labels, de voorkant, alles kun je naar eigen inzicht versieren.

Hebben jullie ook zo genoten van de opening van de olympische spelen? Ik wel gisteravond. Dus heel laat was het voordat ik het bedje zag.

vrijdag 27 juli 2012

Keukenpapier vintage bloem

Ik heb een paar hele dagen gewerkt. Daarom heb ik niets op mijn blog geplaatst. Een veelzijdige bloem gemaakt van keukenrolpapier en perkamentpapier. Je kunt deze overal toevoegen in de kleur wat je wenst, de grote wat je wenst, de dikte wat je wenst.
Op een kaart, in je scrapalbum op een pagina, Of als versiering op een cadeau, als slinger enz......

Werkwijze:
Benodigdheden:
Tinta in verschillende kleuren
Water,
lege minimisters
keukenrolpapier, vellumpapier in de kleur van de bloem.
snijmallen voor een snijmachine in de vorm van een cirkel.
1 brad of splitpen
glitterlijm sparkle, of kleur naar keuze.
stempelkussen bruin, om te beinkten

Vul een spuitflesje, Tip: maak er meteen een paar in verschillende kleuren b.v een minimister van Ranger of een leeg spuitflesje wat je bij de drogist kunt krijgen met 2/3 water en 1/3 tinta inkt groen, en een flesje geel maken op deze wijze, van Pergamano. Besprenkel hiermee een vel keukenrol. De kleuren mogen inelkaar overlopen. Zorg dat dit goed droog is.
Snij nu zoveel mogelijk grote en kleine cirkels uit dit papier. Het mooist is keukenrolpapier wat minimaal 3 lagen heeft. Het gekleurde vellum ook in cirkels snijden. Ik heb groen gestipt gebruikt. Vorm laagjes, begin met keukenrol, vellum, keukenrol, vellum enz.... Van groot naar klein. In het midden een brad zodat er een bloemhartje ontstaat. peuter de lagen keukenrol papier los.
Het vellum zit ertussen om stevigheid te geven aan de bloem. Ongeveer 2 grote en 2 kleinere maat ertussen leggen. Besprenkel nu met water of kleur de gehele bloem nogmaals vochtig, niet kletsnat. 
Verfrommel de bloem voorzichtig in je hand en breng deze nu in vorm en laat goed drogen. Spuit wat glitterlijm op een stukje folie of op een nieuw stukje keukenrol. Draai hierin de uiteindes van de bloem. Of beinkt de randen met een stempelkussen. Op de foto is dit met bruin gedaan. Weer drogen en klaar is de bloem. Heel handig om meerdere bloemen in verschillende kleuren te maken. Herbruik keukenpapier, tissues, babydoekjes, al het papier wat je gebruikt in je hobbykoffer. Dit heeft al kleur. En ruimt zo heerlijk op.


maandag 23 juli 2012

Vlinder Combi kaart

Combi kaart Pergamano en scraptechniek.

Kaartje gemaakt met Pergamano clear stamp vlinders,
gedrukt met watervaste Stazon inkt. En inkgekleurd met Perga-colors in de kleuren welk ook in het achtergrondpapiertje zitten. het randje rond de vlinder is geperforeerd en geciseleerd uit een van de multi-grids (vierkanten). Versier en werk af met bloempjes, lint en pareltjes volgens het voorbeeld. Het vlinderkadertje zit bevestigd op cardstock papier met kleine mini brads omdat lijm op vellum papier zichtbaar is.
Het is veel lekkerder de muisjes van de boterham te halen dan alles ineens op te eten.


En alles zelf doen.

Ook in Frans


Gisteren op visite bij ons kleinkind Mej. Ze zingt volledig het ABC-lied mee vanaf youtube. Maar nu ook in Frans.

zaterdag 21 juli 2012

ons tuintje


Kijk zie ons tuintje. Het straalt gewoon. De heg weer mooi gesnoeid.
Laat nu die beloofde zonneschijn maar komen. Mijn stoel staat al klaar.

Noor! Design: Happy Wedding Day

Noor! Design: Happy Wedding Day: Ik vind het vandaag eigenlijk wel weer eens tijd worden voor een kaartje. Ineke heeft een heel mooi huwelijkskaartje gemaakt met de nieuwe ...

vrijdag 20 juli 2012

het zonnetje

Vandaag wordt de tuin deskundige handen genomen!

fijn weekend

Kijk, kijk, samen een dierentuin opbouwen. Say Cheese,
Kleine Mej, als de camera richt op haar dan zegt ze al automatisch cheese.
Samen wegracen kijken. Niet alleen voor jongens. Het geeft ook snelle meisjes.
Deze pagina's zijn gemaakt met papier van Echo-Park. 2 kanten bedrukt. Dat geeft zoveel mogelijkheden.

woensdag 18 juli 2012

eindelijk

Eindelijk gevonden. Ik vond mijn eigen pagina niet meer terug. Maar nu na veel zoeken eindelijk gevonden.

Hierbij nog een kaartje waar een stikker is ingekleurd met aqua markers. Ook de Perga-colours van Pergamano zijn hier goed voor te gebruiken.
Ik begin eenvoudig met mijn blog, dus de start eenvoudig met regelmatig een kaartje.

dinsdag 17 juli 2012

daar gaan we

Ohh, wat spannend om een eigen blog te starten. Ik weet op dit moment helemaal niet hoe het werkt. Daarom schrijf ik dit berichtje als test. Heeft er iemand handige tips? Graag.